keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kansainvälisyyspäivä 10.5.

Perjantaina 10.5. vietettiin koulullamme jo perinteiseksi muodostunutta yhtenäiskoulupäivää. Tämän vuoden teemana olivat kansainvälisyys ja suvaitsevaisuus. Päivän aikana kaikki koulumme oppilaat eskareista ysiluokkalaisiin oli jaettu eri maiden kansalaisuuksiin. Yksi ryhmä oli andorralaisia, toinen Nepalista, kolmas Quatemalasta jne. Niinkuin oikeassakin elämässä, lapset eivät itse päässeet valitsemaan omaa kansalaisuuttaan.

Päivän aikana ryhmät kävivät kahdessa tai kolmessa eri pajassa. Yhdessä askarreltiin kierrätysmateriaalista jalkapalloja, toisessa kokattiin kansaivälisesti, jossain tutustuttiin afrikkalaiseen musiikkiin, jossain opiskeltiin tsekin kieltä, saksaa, Ruotsin kulttuuria, tutustuttiin naapurimaahamme Viroon, askarreltiin kiinalaisia lohikäärmeitä ja paljon muuta. Ruokailu jouduttiin pitämään kahdessa eri ryhmässä ja sillä aikaa, kun isot söivät, pienet pääsivät kuuntelemaan satusetäjuoksija Wilson Kirwaa ja päinvastoin.

Nämä päivät, jolloin pienet ja isot saavat tehdä ja toimia yhdessä, ovat aina olleet onnistuneita. Niin tälläkin kertaa. Oppilaat näyttivät viihtyvän ja opettajat nauttivat myös päivästä. Aamulla ja iltapäivällä opettajienhuoneen täytti kansainvälinen tunnelma, kun lukuisat vieraat ympäri maailmaa tutustuivat toisiinsa ja koulun henkilökuntaan. Wilson omalla energisyydellään jätti myös lähtemättömän vaikutuksen useimpiin lapsiin ja aikuisiin.

Tätä yhtenäiskoulupäiväperinnettä varmasti jatketaan!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti