tiistai 11. marraskuuta 2014

Saumurihajoittelua


Eli aloitimme käsityön tunnilla pipon tekemisen saumurilla. Kukaan ei ollut koskaan käyttänyt saumuria, joten meille piti selittää miten se toimii ja miten sillä ommellaan. Tiina näytti meille nopeasti miten saumurilla sai lankaa tulemaan ja mitä nappeja ei saanut painella, ellei halunnut sekoittaa konetta.

Kokeilimme tilkkuihin saumurointia ennen kuin aloitimme itse pipon tekemisen. Saumuri oli aika outo, kun se leikkasi myös kangasta samalla, mutta selvisimme kokeilusta ihan hyvin.

Värivaihtoehtoina pipoihin meillä oli musta, harmaa, punainen ja mustavalkoinen tähtikuvio. Leikkasimme kaavat, kiinnitimme ne kankaaseen ja leikkasimme taas. Sitten kävimme saumurin kimppuun.

Saumurilla ompelu meni hyvin, ainakaan kukaan ei hajottanut niitä tietääkseni. Lopuksi ompelimme ompelukoneella tai käsin pipon kääntöaukon umpeen.

Pipo oli tosi nopea ja aika helppo tehdä. Pipon voi tehdä myös vanhasta t-paidasta, jos kotoa löytyy sellainen.


So, we started to make a stocking hat. Nobody had ever used the overlock sewing machine so our teacher had to explain how to use it. Tiina (our teacher) showed quickly how to get string out of the machine, but we shouldn’t press any buttons, for not to put overlocker  “going bananas”.


It was easy to do it and everyone was happy J :D


Teksti: Linda Koivula

In English: Rasmus Järvinen

Pipon voi tehdä vaikka vanhasta t-paidasta.

Janina ja onnistunut lopputulos.

"Ja niitä saumurin lankoja ei saa sitten sotkea!"

Pojat saumuriharjoituksissa.
Saumurit ja ompelukoneet valmiina palvelukseen.

Yksi tunnin tavoitteista oli oppia tekemään ohjeen perusteella mahdollisimman itsenäisesti.

Linda bloggaa.

Julian myssystä tuli hieno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti